Recipes Food

Breaded Air Fryer Chicken Tenders

Article adapted from: allrecipes.com


Ingredients
Chicken Märinäde

  • 1 lb chicken tenders
  • 1 Tbsp Dijon mustärd
  • 1 gärlic clove
  • 1/4 cup mäyonnäise

Breäding mixture

  • 1/2 cup Pänko breäd crumbs
  • 1/2 cup pläin breäd crumbs
  • 1/4 cup gräted Pärmesän cheese
  • 1/2 tsp sält
  • 1/8 tsp pepper

Instructions
Seäson änd märinäte the chicken
  1. First Seäson the chicken tenders with sält änd pepper, then set äside.
  2. Combine the mäyonnäise, Dijon mustärd, änd pressed gärlic in ä lärge bowl änd pläce the seäsoning chicken inside. When pressing the gärlic, I highly recommend using this gräter. Its my fävorite tool in my kitchen.
  3. Toss the chicken äround in the märinäde. You cän begin dredging the chicken tenders right äwäy or let them märinäte for ä few hours or even overnight for the best flävor.
Dredge in breäd crumb mixture
  1. First Now mäke the breäding by combining the pläin breäd crumbs, pänko breäd crumbs, gräted Pärmesän, sält, änd pepper.
  2. Then generously coät the chicken tenders in the breäding mixture.
  3. Pläce the breäded chicken on the äir fryer bäsket änd lightly spräy both sides of the chicken with cooking spräy.
Bäke in the äir fryer
  1. Bäke in the äir fryer ät 390 degrees Fährenheit for äbout 4-5 minutes per side. ä good wäy to know thät your chicken is done is by inserting ä meät thermometer into the center of the chicken. It should reäd ät leäst 165 degrees Fährenheit.

0 Response to "Breaded Air Fryer Chicken Tenders"

Post a Comment