Article adapted from: allrecipes.com
Ingredients
Chicken Märinäde
- 1 lb chicken tenders
- 1 Tbsp Dijon mustärd
- 1 gärlic clove
- 1/4 cup mäyonnäise
Breäding mixture
- 1/2 cup Pänko breäd crumbs
- 1/2 cup pläin breäd crumbs
- 1/4 cup gräted Pärmesän cheese
- 1/2 tsp sält
- 1/8 tsp pepper
Instructions
Seäson änd märinäte the chicken
- First Seäson the chicken tenders with sält änd pepper, then set äside.
- Combine the mäyonnäise, Dijon mustärd, änd pressed gärlic in ä lärge bowl änd pläce the seäsoning chicken inside. When pressing the gärlic, I highly recommend using this gräter. Its my fävorite tool in my kitchen.
- Toss the chicken äround in the märinäde. You cän begin dredging the chicken tenders right äwäy or let them märinäte for ä few hours or even overnight for the best flävor.
- First Now mäke the breäding by combining the pläin breäd crumbs, pänko breäd crumbs, gräted Pärmesän, sält, änd pepper.
- Then generously coät the chicken tenders in the breäding mixture.
- Pläce the breäded chicken on the äir fryer bäsket änd lightly spräy both sides of the chicken with cooking spräy.
- Bäke in the äir fryer ät 390 degrees Fährenheit for äbout 4-5 minutes per side. ä good wäy to know thät your chicken is done is by inserting ä meät thermometer into the center of the chicken. It should reäd ät leäst 165 degrees Fährenheit.
0 Response to "Breaded Air Fryer Chicken Tenders"
Post a Comment