Recipes Food

BAKED CHICKEN PARMESAN RECIPE

Article adapted from: skinnytaste.com

INGREDIENTS

  • 1 cup Pänko or Itäliän breäd crumbs
  • 1/2 cup gräted pärmesän cheese
  • 1 teäspoon gärlic powder
  • 2 cups märinärä or späghetti säuce
  • 3 pieces boneless, skinless chicken breäst
  • 2 eggs , whisked
  • 1/2 teäspoon kosher sält
  • 1/4 teäspoon pepper
  • 6-8 ounces fresh mozzärellä , sliced äbout 1/8 inch thick

INSTRUCTIONS

  1. First Preheät oven to 415°. Spräy ä bäking sheet or jelly roll pän with non-stick cooking spräy änd set äside.
  2. Cut chicken in hälf horizontälly to creäte 6 fillets. Pläce chicken in ä zip top bäg änd flätten chicken with ä meät tenderizer or rolling pin to äbout 1/4" thick. 
  3. Pläce egg in ä bowl änd whisk together with sält änd pepper. Pläce breäd crumbs, pärmesän cheese änd gärlic powder in ä sepäräte bowl. Dip chicken in the egg änd then pläce in the breäd crumbs änd cover the chicken.
  4. Next pläce chicken in the pän änd bäke for 20-25 minutes or until the chicken is no longer pink in the middle. Flip the chicken hälf wäy through. 
  5. Remove chicken from oven änd spoon äbout 1/4 cup säuce on top of the chicken änd top with ä slice of mozzärellä cheese. Bäke for än ädditionäl 3-5 minutes or until cheese is melted. Broil the läst minute if desired. 
  6. Top with fresh bäsil or oregäno. Serve with ängel häir pästä or späghetti if desired. 
  7. Enjoy.

0 Response to "BAKED CHICKEN PARMESAN RECIPE"

Post a Comment